Energieleveranciers

Home / Energieleveranciers

Apps van energieleveranciers helpen besparen

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of er is wel een mobiele app voor en dus ook voor besparen op je energiekosten. Waar je normaal niet wist hoeveel je eigenlijk bespaarde met het lager zetten van je verwarming of met het letten op de verlichting, heb je tegenwoordig duidelijk inzicht hierin. Energieleveranciers geven precies de besparing aan in de app om je te laten zien hoeveel je bespaart op energie.

Energie besparen scheelt flink in de maandelijkse lasten

Op deze manier kun je flink wat minder energie gaan gebruiken, wat automatisch scheelt in je maandelijkse vaste lasten. Je krijgt er automatisch inzicht mee in je energieverbruik en je weet of je wel voldoende voorschot betaalt aan je energieleverancier. Je kunt bij een verkeerd voorschot altijd zorgen dat je minder verbruikt of het voorschot juist omlaag brengen wanneer je veel minder verbruikt dan betaalt.

Toch kun je ook energie besparen op een andere manier waar je nog meer voordeel mee behaalt. Dit doe je door te starten met het vergelijken van meer dan 23 energieleveranciers in Nederland. Zo betaal je altijd de beste prijs voor gas en stroom en heb je direct een overzicht van alle mogelijke contracten voor jouw energieverbruik.

Grote verschillen tussen energieleveranciers

Niet alleen in de contracten zit er veel verschil tussen de verschillende energieleveranciers in Nederland, maar ook in de apps, jaarnota’s en werkwijze zitten zichtbare verschillen. Geen enkele app is hetzelfde en de jaarnota’s zijn zo verschillend van elkaar dat je voor één onderdeel misschien wel 10 verschillende benamingen hebt. Deze grote verschillen maken het niet makkelijker op te besparen op energie. Door de vele energieleveranciers in Nederland zijn er wel 10 verschillende apps op de markt die je helpen met energie besparen. Je kunt hier alleen gebruik van maken wanneer je aangesloten bent bij de energieleverancier met een eigen app.  Het gebruik hiervan is vaak gratis maar er zijn ook leveranciers waarbij je abonnementskosten moet betalen voor het gebruik van de app.

Besparen op energie kun je daarom het beste doen aan de hand van een energie vergelijking van meer dan 23 energieleveranciers in Nederland zoals Consumind.nl. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je gas en stroom en heb je ook geen abonnementskosten.