Zonnepanelen schoonmaken

4 juni 2013

Zonnepanelen schoonmaken is wenselijk maar niet noodzakelijk. Door de regen wordt stof en viezigheid veelal van de zonnepanelen weggespoeld. Wij adviseren echter wel om de zonnepanelen 1x per jaar te reinigen. Dit reinigen kan het beste gebeuren met een vochtige doek en een sopje met groene zeep.

Jaarlijks schoonmaak en onderhoudsbeurt

Zonnepanelen schoonmaken kunnen wij op verzoek jaarlijks verzorgen. Dit hoeft echter niet verplicht met de inspectie / controle van het zonnesysteem gepaard gaan. Doordat de meeste installaties (omvormers) een Wi-Fi verbinding hebben kunnen wij op afstand inloggen. Het grote voordeel is dat wij (en de klant thuis) de opbrengsten kunnen monitoren. Waar nodig kunnen wij actie ondernemen en hoeven wij niet te wachten op de jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Zelf zonnepanelen schoonmaken / monitoren

Zonnepanelen schoonmakenOnze klanten kunnen wij voor het gemak in 2 groepen verdelen. Een groep die blijvend op de tablet en smart Phone de opbrengsten in de gaten houd en een groep die het na de installatie wel geloofd. Hetzelfde geldt voor het schoonmaken van de zonnepanelen. Ongeveer de helft van onze klanten houdt de onderhoudstoestand van de zonnepanelen goed in de gaten. Beide groepen lopen echter wel geregeld naar de meterkast om de meter de andere kant te zien draaien; dit blijft een natuurlijke aantrekkingskracht houden!

Zonnepanelen plat dak schoonmaken

De systemen voor een plat dak zijn natuurlijk makkelijker schoon te maken dan onze systemen voor hellende daken. Indien vervuiling zichtbaar is op de panelen en het is mogelijk om eenvoudig en veilig het dak te betreden dan is het wenselijk om direct het vuil van de zonnepanelen te verwijderen!

Onderhoudscontract Van De Zonnepanelen

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een onderhoudscontract bij VanDeZonnepanelen.nl uit Zeist bij Utrecht af te sluiten, Wij maken dan de zonnepanelen voor u schoon. Naast het reinigen van de zonnepanelen is het ook mogelijk om gelijktijdig het jaarlijkse dak-onderhoud te verzorgen en de eventuele (dak)veiligheidsinstallatie te keuren.

Wilt u ook geld besparen d.m.v. zonnepanelen?

Wacht niet langer. Vraag gratis een offerte aan!

Gratis zonnepanelen offerte aanvragen